Tillikan menu
ALKURUOAT
Leipäkori (L) 7€
Paahdettua vaaleaa leipää & saaristolaisleipää sekä voita.
Kermainen lohikeitto (L) pieni 13€ / iso 19€
Kotimaista lohta sekä perunaa fenkolikermassa ja paahdettua saaristolaisleipää. (pyydettäessä gluteenittomalla leivällä)
Tomaattikeitto (vegaani, G) 13€
Paahdettuja pinjansiemeniä sekä basilikapestoa.
Valkosipulietanat (L) 15€
Ranskalaisia etanoita valkosipulivoissa aurajuustolla gratinoituna sekä paahdettua ciabattaa. (pyydettäessä gluteenittomalla leivällä)
Riimihärkää (L, G) 16€
Kotimaisesta naudasta valmistettua riimihärkää. Tarjoillaan parmesanlastujen, rucolanversojen sekä kapristen kanssa.
Sokerisuolattua nieriää (L, G) 16€
Konjakilla ja tillillä marinoituja sinapinsiemeniä, retiisiä, varsiselleriä sekä piparjuurikreemiä. Nieriän alkuperämaa on Islanti.
Jättirapupannu (L) 15€
Valintanne mukaan joko sitruuna-tillivoissa tai valkosipulivoissa tiristettyjä jättirapuja valurautapannulla tarjoiltuna. Tarjoillaan Västerbotten-juustolla
kuorrutetulla leivällä. (Pyydettäessä gluteenittomalla leivällä). Rapujen alkuperämaa on Vietnam.
PÄÄRUOAT
Paistettua naudan maksaa (L, G) 23€
Voissa paistettua kotimaista naudan maksaa,
perunamuusia, kermaista pippurikastiketta sekä hunajaisia juureksia. Tarjoillaan pekonin ja puolukkasurvoksen kera.
Tillikan pyttipannu (L, G) 18€
Tampereen lihajalosteen juhlamakkaraa, paahdettua perunaa & sipulia sekä paistettu kananmuna.
(Saatavilla myös kermaisena +2€)
Pyttipannu juureksista (L, G) 17€
Paahdettua perunaa & sipulia, porkkanaa, naurista, keltajuurta sekä ruusukaalta.
Silakkapihvit (L, G) 19€
Itämeren silakoita, perunamuusia sekä tillivoisulaa.
Kesäkurpitsa-sahramirisotto (vegaani, G) 23€
Pistaasipähkinää, ruohosipulia sekä pikkelöityä zucchini-nuudelia.
Grillattua kotimaista lohta (L, G) 31€
Anjoviksella maustettua tomaattikastiketta,
Västerbotten-juustolla kuorrutettuja Hasselbackan perunoita sekä hunajaisia juureksia.
Poron käristys (L, G) 24€
Pitkään oluessa haudutettua kotimaista poroa, perunamuusia, puolukkasurvosta sekä maustekurkkua ja etikkapunajuurta.
Yön yli haudutettua poron potkaa (L, G) 34€
Kotimaista poron potkaa, timjamilla maustettua puikulaperunaa, hunajaisia juureksia, hillalla maustettua portviinikastiketta sekä puolukkasurvosta.
Ankanrintaa (L, G) 30€
Valkosipulikermaan muhennettua perunaa & ruusukaalia, hunajaisia juureksia sekä karpaloilla maustettua portviinikastiketta. Ankan alkuperämaa on Ranska.
Pippuripihvi (L, G) 150g 42€ / 300g 53€
Kotimainen 150g/300g naudan sisäfilepihvi, hunajaisia juureksia, Timjamilla maustettua ja uunissa paahdettua perunaa sekä kermaista pippurikastiketta.
LEIVÄT
Kaikkiin annoksiin kuuluu raikasta salaattia sekä maalaisranskalaisia valkosipulimajoneesin kera.
Oskarinleipä (L) 22€
Voissa paistettu kotimainen 180g Leivitetty porsaan ulkofilepihvi, paahdettua leipää, grillattua parsaa, katkarapuja sekä choronkastiketta.
Kanaleipä (L) 20€
Kotimaista grillattua broilerin rintafileetä, bearnaise- kastiketta, paahdettua leipää, grillattua ananasta
sekä paholaisen hilloa. Lisää Aurajuusto (+2€)
Lohikappelileipä (L, G) 24€
Grillattua kotimaista lohta, mummonkurkkuja,
paistettu kananmuna sekä tilli-sinappidressing.
JÄLKIRUOAT
Lime-valkosuklaajuustokakku (L, G) 13€
Marinoituja marjoja.
Jääkarpaloita (L, G) 10€
Tillikassa valmistettua kuumaa kinuskikastiketta.
Uunijäätelöä (L) 11€
Karamellisoitua pistaasipähkinää.
Jäätelöpallo (L, G) 7€
Kysy asiakaspalvelijaltasi jäätelö- ja kastikevaihtoehdot!
LASTEN LISTA
Tillikan pyttipannu (L, G) 11€
Perunaa, makkaraa sekä kypsäksi paistettu kananmuna.
Paistettua lohta (L, G) 13€
Keitettyä perunaa, juureksia sekä hollandaise-kastiketta.
Paistettua broilerin rintaa (L, G) 12€
Maalaisranskalaisia ja majoneesia.
Poronkäristys 14€
Perunamuusia & puolukkasurvosta.
Klassikkomenut
MENU TILLIKKA
Riimihärkää (L, G)
Kotimaisesta naudasta valmistettua riimihärkää. Tarjoillaan parmesanlastujen, rucolanversojen sekä kapristen kanssa.
TAI
Sokerisuolattua nieriää (L, G)
Konjakilla ja tillillä marinoituja sinapinsiemeniä, retiisiä, varsiselleriä sekä piparjuurikreemiä.
***
Grillattua lohta (L, G)
Anjoviksella maustettua tomaattikastiketta, Västerbotten-juustolla kuorrutettuja Hasselbackan perunoita sekä hunajaisia juureksia.
TAI
Ankanrintaa (L, G)
Valkosipulikermaan muhennettua perunaa ja ruusukaalia, hunajaisia juureksia sekä karpaloilla maustettua portviinikastiketta.
***
Lime-valkosuklaajuustokakku (L, G)
Marinoituja marjoja.
54€/hlö
MENU FINLANDIA
Kermainen lohikeitto (L)
Fenkolikermassa haudutettua lohta ja perunaa. Tarjoillaan
saaristolaisleivän ja voin kera. (Pyynnöstä gluteenittomalla leivällä)
***
Yön yli haudutettua kotimaista poron potkaa (L, G)
Timjamilla maustettua puikulaperunaa, hunajaisia juureksia, hillalla maustettua portviinikastiketta sekä puolukkacoulis.
***
Jääkarpaloita (L, G)
Tillikassa valmistettua kuumaa kinuskikastiketta.
58€/hlö
KASVISMENU
Tomaattikeitto (Vegaani, G)
Paahdettuja pinjansiemeniä sekä basilikapestoa.
***
Kesäkurpitsa-sahramirisotto (Vegaani, G)
Pistaasipähkinää, ruohosipulia sekä pikkelöityä zucchini nuudelia.
***
Vadelmasorbettia (Vegaani, G)
Vaniljaista appelsiinisiirappia ja mustikoita.
39€/hlö