Tillikka

TILLIKAN MENU

Ruokalistalla klassikkoja ja moderneja makuyhdistelmiä.

Tillikan menu

ALKURUOAT

Leipäkori (L) 7€
Paahdettua ciabattaa ja saaristolaisleipää sekä voita.

Alkusalaatti (L, G) 10€
Vihersalaattia, puolikuivattua tomaattia, vihreää parsaa, punasipulia ja tuorekurkkua sekoitettuna Tillikan omaan limevinaigretteen.

Lohiceviche (L, G) 14€
Kotimaista limellä ja chilillä kypsytettyä lohta, mangoa ja paahdettuja seesaminsiemeniä.

Paahdettu juureskeitto (maidoton, vegaani, G) Pieni 12€ / Iso 17€
Hiiligrillissä paahdettuja juureksia kaurakermaan soseutettuna. Keiton pinnalla savupaprikalla ja chilillä maustettua bataattia sekä savuista manteliöljyä.

Valkosipulietanat (L, G) 15€
Ranskalaisia etanoita valkosipulivoissa Aurajuustolla gratinoituna. Lisäksi paahdettua ciabattaa.

Katkarapuskagen (L) Pieni 15€ / Iso 20€
katkarapuja, punasipulia, majoneesia, tilliä ja creme fraichea paahdetulla saaristolaisleivällä.

Vasikkaa ja tonnikalaa (L, G) 15€
Valkoviinissä haudutettua vasikkaa ja grillattua tonnikalaa. Lisukkeena katajanmarjamajoneesia, vesikrassia, varrellista kaprista ja vihreää parsaa.

PÄÄRUOAT

Tillikan pyttipannu (L, G) 18€
Legendaarinen annos sisältää Tampereen Lihajalosteen Juhlamakkaraa, paistettua sipulia, perunaa ja häränsilmäkananmunan. (Saatavilla myös kermaisena +2€)

Kasvispyttipannu (L, G) 16€
Kauden kasviksia, parsaa, puolikuivattuja tomaatteja ja pinaattia. Pyydettäessä vegaaninen.

Paistettua naudan maksaa (L, G) 23€
Voissa paistettua kotimaista naudan maksaa, pekonia, perunamuusia sekä kermaista pippurikastiketta.

Sitruunainen parsarisotto (maidoton, vegaani, G) 22€
Kesäisen vihreää parsarisottoa vegaanisella kuohuviinillä maustettuna. Paahdettua lehtikaalia, pinaattia ja paahdettuja kurpitsansiemeniä.

Paistettua kotimaista siikaa (L, G) 31€
Kermaan muhennettua perunaa ja purjosipulia. Kauden kasviksia ja kermaista tomaattikastiketta.

Paistetut muikut (L, G) 20€
Voissa rapeaksi paistettuja kotimaisia muikkuja, perunamuusia, sitruunaa ja tilliä.

Paistettua ankkaa (L, G) 33€
Ranskalaista ankan rintaa, kauden kasviksia, varsisellerillä ja saksanpähkinällä maustettu lämmin perunasalaatti ja mustaherukkakastike.

Pippuripihvi (L, G) 41€
Hiilillä grillattu kotimainen naudan 180 g sisäfilepihvi, uunissa paahdettua perunaa ja kauden kasviksia. Kermainen pippurikastike.

SALAATIT JA BAGELIT

Caesarsalaatti (L)
Naturel 17€ / Kana 19€ / Seesami-savulohi 21€
Kolme täytevaihtoehtoa. Valkosipulikrutonkeja sekä parmesanlastuja. Caesarkastike sisältää anjovista.

Kesäsalaatti (L, G)
Naturel 15€ / Kana 17€ / Seesam-savulohi 20€
Jääsalaattia, pinaattia, puolikuivattua tomaattia, punasipulia, vihreää parsaa, tuorekurkkua, raikasta retiisiä, pikkelöityä kesäkurpitsaa, paahdettuja kurpitsansiemeniä, paprikamajoneesia sekä limevinaigrettea.

Kanabagel (L) 23€
Friteerattua kanaa, coleslawta, rapeaa jääsalaattia, tomaattisalsaa, paahdettua paprikamajoneesia sekä pikkelöityä kesäkurpitsaa. Annokseen sisältyvät maalaisranskalaiset.

Avokadobagel (L) 22€
Tuoretta avokadoa, tomaattisalsaa, rapeaa jääsalaattia, valkosipulituorejuustoa, pikkelöityä kesäkurpitsaa sekä coleslawta. Annokseen sisältyvät maalaisranskalaiset.

JÄLKIRUOAT

Creme brulee (L, G) 12€
Vaniljainen paahtovanukas.

Suklaabrownie (maidoton, vegaani, G) 12€
Tillikassa leivottu kuohkea brownie vegaanisesta suklaasta, karviaismelbaa ja vegaanista vanilja-passionjäätelöä.

Mansikkabrita (L, G) 12€
Kakkupohjaan leivottua marenkia ja mantelilastuja. Tuoreita mansikoita ja vaniljavaahtoa.

Jäätelöpallo (L, G) 7€
Kysy tarjoilijalta jäätelö- ja kastikevaihtoehdot!

L=laktoositon, VL=vähälaktoosinen, G=gluteeniton

Kerrothan tarjoilijallesi mahdollisista ruoka-aineallergioista!

LASTEN LISTA

(Kaikki annokset sisältävät tuorekurkkua sekä kirsikkatomaatteja)

Friteerattua kanaa ja ranskalaisia (L, G) 12€
Pyttipannu (L, G) 10€
Siikaa ja perunamuusia (L, G) 13€

Klassikkomenut

MENU TILLIKKA

Lohiceviche (L, G)
Kotimaista limellä ja chilillä kypsytettyä lohta, mangoa ja paahdettuja seesaminsiemeniä.

TAI

Paahdettu juureskeitto (maidoton, vegaani, G)
Hiiligrillissä paahdettuja juureksia kaurakermaan soseutettuna. Keiton pinnalla savupaprikalla ja chilillä maustettua bataattia sekä savuista manteliöljyä.

****

Paistettua ankkaa (L, G)
Ranskalaista ankan rintaa, kauden kasviksia, varsisellerillä ja saksanpähkinällä maustettu lämmin perunasalaatti ja mustaherukkakastike.

TAI

Paistettua kotimaista siikaa (L, G)
Kermaan muhennettua perunaa ja purjosipulia. Kauden kasviksia ja kermaista tomaattikastiketta.

****

Suklaabrownie (maidoton, vegaani, G)
Tillikassa leivottu kuohkea brownie vegaanisesta suklaasta,
karviaismelbaa ja vegaanista vanilja-passionjäätelöä.

52€/hlö

MENU KLASSIKKO

Katkarapuskagen (L)
katkarapuja, punasipulia, majoneesia, tilliä ja creme fraichea paahdetulla saaristolaisleivällä.

*********

Pippuripihvi (L, G)
Hiilillä grillattu kotimainen naudan 180 g sisäfilepihvi, uunissa paahdettua perunaa ja kauden kasviksia. kermainen pippurikastike.

*********

Mansikkabrita (L, G)
Kakkupohjaan leivottua marenkia ja mantelilastuja. Tuoreita mansikoita ja vaniljavaahtoa.

56€/hlö