Tillikan menu
ALKURUOAT
Leipäkori (L) 7€
Paahdettua ciabattaa ja saaristolaisleipää sekä voita.
Alkusalaatti (L, G) 12€
Raikasta salaattia, tomaattia, tuorekurkkua, mansikoita, basilikapestoa sekä paahdettuja pinjansiemeniä.
Valkosipulietanat (L) 15€
Ranskalaisia etanoita valkosipulivoissa Aurajuustolla gratinoituna sekä paahdettua ciabattaa. (pyydettäessä gluteenittomalla leivällä)
Tillikan Caprese (VL, G) 14€
Pihvitomaattia, bufalamozzarellaa, rucolanversoa, basilikapestoa sekä mansikkaista balsamicosiirappia.
Kermainen lohikeitto (L) pieni 13€ / iso 19€
Kotimaista lohta sekä perunaa fenkolikermassa ja paahdettua saaristolaisleipää. (pyydettäessä gluteenittomalla leivällä)
Mustajuuri-savuvalkosipulikeitto (Vegaani, G) 13€
Paahdettua ja rouhittua saksanpähkinää sekä rakuunaöljyä.
Katkarapuskagen (L) 15€
Klassinen annos katkarapuja (Norja) punasipulin, majoneesin, tillin sekä creme fraichen kera paahdetulla saaristolaisleivällä. (pyydettäessä gluteenittomalla leivällä)
PÄÄRUOAT
Tillikan pyttipannu (L, G) 18€
Tampereen lihajalosteen juhlamakkaraa, paahdettua perunaa ja sipulia sekä paistettu kananmuna. (Saatavilla myös kermaisena +2€)
Kasvispyttipannu (L, G) 17€
Kauden kasviksia, parsaa, fenkoli-vuonankaalisalaattia, grillitomaatti sekä paahdettua perunaa. (Valmistetaan pyynnöstä vegaanisena)
Paistettua naudan maksaa (L, G) 23€
Voissa paistettua kotimaista naudan maksaa, perunamuusia sekä kermaista pippurikastiketta. Tarjoillaan pekonin ja sokeroitujen puolukoiden kera.
Paistetut muikut (L, G) 21€
Reilussa voissa paistettuja kotimaisia muikkuja. Lisäksi perunamuusia ja tillivoisulaa.
Paistettua nieriää (L, G) 33€
Paistettua nieriää (Islanti), keitettyä varhaisperunaa, sitruunaista beurre blanc -kastiketta, kauden kasviksia sekä pinaatti-sipulipaistosta.
Kukkakaalipihvit (Vegaani, G) 22€
Keitettyä varhaisperunaa ja kevätsipulia, uunissa paahdettuja kasviksia, fenkoli-vuonankaalisalaattia sekä cashewpähkinöillä maustettua paprikakastiketta.
Helmikanan rintaa (L, G) 26€
Paahdettua perunaa, kauden kasviksia, grillattua parsaa, paahdettua valkosipuli-salviakastiketta sekä grillitomaatti.
Poron potkaa (L, G) 34€
Yön yli haudutettua kotimaista poron potkaa, Lämmintä peruna-parsasalaattia, kauden kasviksia sekä paahdettua valkosipuli-salviakastiketta.
Naudan entrecôtepihvi (L, G) 41€
Grillattu 200g kotimaisen naudan entrecôtepihvi, grillitomaatti, paahdettuja perunoita ja kasviksia.
Kastikevaihtoehdot: Tillikan kermainen pippurikastike tai Café de Paris -maustevoi.
SALAATIT JA LEIVÄT
Caesarsalaatti (L) Naturel 17€ / Kana 20€ / Jättirapu 23€
Klassinen ruokaisa salaatti sisältää valitsemanne täytteen sekä romaine- ja jäävuorisalaattia, anjoviksella maustettua majoneesia, valkosopulikrutonkeja sekä parmesaanilastuja.
Halloumi-mansikkasalaatti (L, G) 23€
raikasta salaattia ja vuonankaalia, paistettua halloumi -juustoa, mansikoita, tuorekurkkua, grillitomaatti, grillattua parsaa, paahdettuja pinjansiemeniä sekä mansikkaista balsamicosiirappia.
Kanaleipä (L) 25€
Paahdettua leipää, friteerattua kotimaista broileria, raikasta salaattia lisukkeineen, maalaisranskalaisia, paahdettua pekonia, dijonmajoneesia, sekä
kermaista pippurikastiketta.
Metsästäjänleipä (L) 27€
Paahdettua leipää, 150g kotimaista naudan rintaa, metsäsienikastiketta, tomaattisalsaa, pikkelöityjä sieniä, dijonmajoneesia, maalaisranskalaisia sekä raikasta salaattia lisukkeineen.
Katkarapuskagen (L) 22€
Klassinen annos katkarapuja (Norja) punasipulin, majoneesin, tillin sekä creme fraichen kera paahdetulla saaristolaisleivällä.
(pyydettäessä gluteenittomalla leivällä)
JÄLKIRUOAT
Mansikka-ceviche (L, G) 13€
Mintulla ja limemehulla marinoituja mansikoita, paahdettuja mantelilastuja sekä vaniljaista kermavaahtoa.
Mustikkarättänä (L) 13€
Vaniljajäätelöä, mustikkasiirappia sekä marjoja.
Limeposset (L, G) 12€
Marjoja ja marenkimurua.
Jäätelöpallo (L, G) 7€
Kysy asiakaspalvelijaltasi jäätelö- ja
kastikevaihtoehdot!
Kerrothan tarjoilijallesi mahdollisista ruoka-aineallergioista!
LASTEN LISTA
Tillikan pyttipannu (L, G) 11€
Perunaa, makkaraa sekä kypsäksi paistettu kananmuna.
Paistettua nieriää (L, G) 13€
Perunamuusia, kasviksia.
Friteerattua kanaa (L, G) 12€
Maalaisranskalaisia ja majoneesia.
Naudan rintaa (L, G) 15€
Paahdettua perunaa, kasviksia sekä majoneesia.
Klassikkomenut
MENU TILLIKKA
Tillikan Caprese (VL, G)
Pihvitomaattia, bufalamozzarellaa, rucolanversoa, basilikapestoa sekä mansikkaista balsamicosiirappia.
***
Poron potkaa (L, G)
Yön yli haudutettua kotimaista poron potkaa, lämmintä peruna-parsasalaattia, kauden kasviksia sekä paahdettua valkosipuli-salviakastiketta.
TAI
Paistettua nieriää (L, G)
Paahdettuja perunoita, sitruunaista beurre blanc -kastiketta, kauden kasviksia sekä pinaatti-sipulipaistosta.
***
Limeposset (L, G)
Marjoja ja marenkimurua.
54€/hlö
MENU KLASSIKKO
Kermainen lohikeitto (L)
Fenkolikermassa haudutettua lohta ja perunaa. Tarjoillaan saaristolaisleivän ja voin kera.
***
Naudan entrecôtepihvi (L, G)
Grillattu kotimaisen naudan 200g entrecôtepihvi, grillitomaatti, paahdettuja perunoita ja kasviksia.
Kastikevaihtoehdot:
Tillikan pippurikastike
Tai
Café de Paris -maustevoi
***
Mansikka-ceviche (L, G)
Mintulla ja limemehulla marinoituja mansikoita, paahdettuja
mantelilastuja sekä vaniljaista kermavaahtoa.
57€/hlö
KASVISMENU
Mustajuuri-savuvalkosipulikeitto (Vegaani, G)
Paahdettua ja rouhittua saksanpähkinää sekä rakuunaöljyä.
***
Kukkakaalipihvit (Vegaani, G)
Keitettyä varhaisperunaa ja kevätsipulia, uunissa paahdettuja
kasviksia, fenkoli-vuonankaalisalaattia sekä cashewpähkinöillä maustettua paprikakastiketta.
***
Vegaanista vaniljajäätelöä (Vegaani, G)
Vegaanista suolakinuskia ja mansikoita.
39€/hlö